Je bent net een eigen bedrijfje gestart. Dit is heel erg leuk en spannend natuurlijk, maar er komen ook veel dingen bij kijken. Zo moet je bijvoorbeeld de gehele administratie regelen, maar ook moet je je bezig houden met de online wereld. Tegenwoordig gaat namelijk bijna alles via het internet, dit betekent dat ook jij echt een website moet hebben. Wil je deze site zelf maken? Of wil je deze taak toch laten uitbesteden aan een professional?

Wat wil je en wat kun je?

Voordat je een internetbureau opbelt, omdat je denkt dat je het toch niet kan, moet je eerst heel goed nadenken over wat je wilt en wat je kunt. Heb je nagedacht over hoe je website eruit moet gaan zien? Misschien heb je al een grafisch ontwerp gemaakt of heb je het geheel al helemaal in je hoofd zitten. Om te weten of je het maken van je website moet uitbesteden, moet je alles goed op een rijtje hebben. Er komen namelijk meer dingen dan alleen het design bij de uitvoering kijken. Er moeten namelijk ook teksten geschreven worden, de website moet goed vindbaar zijn voor klanten, maar ook moet de website goed werken. 

 

Als je alles wat moet gebeuren op een rijtje hebt, moet je nadenken over wat jezelf kunt. Ben jij bijvoorbeeld heel goed in schrijven? Dan kan jij de teksten op de website zelf maken. Ben je echter niet goed in het ontwerpen van een goed design? Laat dit dan uitbesteden.

Wat is je budget?

Ook altijd handig om over na te denken is je budget. Wat wil jij uitgeven aan het bouwen van een website? Als je de gehele website wilt laten maken door iemand anders, zal je budget iets hoger moeten liggen dan als je zelf ook een deel oppakt. Denk ook zeker aan de lange termijn. Als je een website hebt laten maken, moet je deze namelijk ook laten onderhouden. De content op de website moet regelmatig vernieuwd worden en er zijn ook altijd wel nieuwe veiligheidsupdates waar je rekening mee moet houden.

Website laten maken door een specialist

Je bent eruit: je wilt je website laten maken door een professional. Een wordpress specialist maakt niet alleen een kwalitatief goede website voor jou, maar ook houdt deze rekening met de vindbaarheid van de website. Je wilt natuurlijk dat potentiële klanten bij jou terecht komen in plaats van bij je concurrent. Een ervaren websitebouwer weet wat er nodig is om een succesvolle website te realiseren. Dit bespaart je een hoop tijd, geld en zorgen!